Acne

Ontstaan van acne

Het is heel vervelend als je last hebt van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening en krijgen mensen meestal in de puberteit maar ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. 

Acne kan ontstaan door voeding, make-up, hormonen of andere factoren die wij bespreken tijdens ons intake gesprek.

Kenmerken

  • Mee-eters
  • Rode pukkels
  • Puistjes
  • Littekens
  • Rode vlekjes

Huidproblemen die lijken op acne

Soms komen er mensen bij ons in het instituut en denken dat ze last hebben van acne. Dit is dan niet het geval maar er is dan een ander huidprobleem aanwezig. Lees hieronder wat op acne lijkt maar het niet is.

Rosacea

Rosacea kan op acne lijken maar het heeft andere kenmerken. De kenmerken van Rosacea zijn rode wangen, rode neus en ontstekingen op de wangen. 

Folliculitis

Folliculitis is een ontsteking van het haarzakje. Het kan ontstaan na het scheren, door te strak zittende kleding of door vette crèmes of oliën die de huid afsluiten. Houdt daar dus rekening mee als je last hebt van haarzakjes die ontsteken.

Dermatitis perioralis

Dermatitis perioralis zijn ontstekingen rondom de mond. Er zijn geen mee-eters aanwezig maar kleine bultjes. De huid kan jeuken en branderig aanvoelen. Dermatitis perioralis kan ontstaan door het smeren van hormoonzalven, tandpasta met fluoride, verkeerde crèmes, reinigers en make-up, de pil en hormonen.

Behandeltraject acne bij Babeau

Heb je last van acne en wil je hier graag vanaf? Maak dan een afspraak bij ons voor een intakegesprek. D.m.v. alle informatie stellen wij een persoonlijk plan op.

We gaan kijken naar jouw levensstijl, voeding en behandelingen producten die je eerder al hebt ondergaan/gebruikt. Vanuit daar kunnen we gaan kijken wat het beste bij jouw huid past. 

Sowieso moet je geduld hebben en heeft het de tijd nodig om te genezen en herstellen. Ook als er aanpassingen worden gedaan in je levensstijl heeft dit even de tijd nodig.