Couperose

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd. Een (deel-)behandeling is mogelijk vanaf €50,-

 

Waarom een couperose behandeling?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald; een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperose behandeling door middel van laser, IPL of de Elos-techniek. Een dermatologisch verantwoorde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

 

Hoe werkt het laseren van couperose?

Het laseren van couperose start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Systematisch wordt het te behandelen gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Voor het laseren van couperose is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen en dan is er nieuwe een mooie huid zichtbaar.

 

Hoe snel zie ik resultaat?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling zie je de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en jouw huid zal steeds meer gaan stralen.

 

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar jouw gezondheid en bespreekt zij met jou de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie je gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm jouw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Nabehandeling couperose

Na 1-5 behandelingen, met een interval van 6 weken, zie je een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een enkele onderhoudsbehandeling.

Gratis consult bij de specialist

Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Er wordt uitgelegd welke couperose behandeling het meest geschikt is om jouw couperose snel en doeltreffend te verwijderen. Ook worden er voor en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. De Elos- of laserbehandelingen worden altijd uitgevoerd door een ervaren HBO-geschoolde en kwaliteit-geregistreerde huidtherapeut.

Boek nu een gratis consult bij de specialist