Zo verwijder je dode huidcellen het beste

Gebruik jij wel eens een exfoliant voor je huid? Het exfoliëren laat je huid heerlijk zacht en fris aanvoelen, maar wist je dat het ook heel belangrijk is voor de huid?

Door het exfoliëren van de huid wordt onder andere de cel vernieuwing gestimuleerd, de dode huidcellen van je huid verwijdert en kunnen producten beter opgenomen worden door de huid!

Wist je dat de huid zichzelf iedere 28 dagen helemaal vernieuwd? Tijdens dit proces worden de dode huidcellen verwijdert en worden vervangen door jonge nieuwe huidcellen. Maar voor wie is het exfoliëren van de huid?

Eigenlijk kan je bij elke huid wel een exfoliant gebruiken. Er bestaan verschillende soorten peelings en exfolianten die je kunt afstemmen op jouw huidtype en huidconditie. Kijk alleen wel uit bij een gevoelige huid! Laat het ons weten als je een goed advies wilt over een exfoliant die bij je past.

Een aantal ti[s bij het exfoliëren van je huid:

  • Gebruik na het exfoliëren altijd een SPF met minstens een factor 30. De huid is na het exfoliëren een stuk gevoeliger geworden.
  • Let op huidirritaties! Heb je last van bijvoorbeeld roodheid, droge plekken of jeuk? Neem dan een stapje terug.
  • Exfolieër niet bij: een verbrande huid, wondjes, na het harsen, na een chemische peeling, een microdermabrasie of microneedling behandeling & als je medicijnen gebruikt voor je huid als roaccutane.

Exfoliëren = dode huidcellen weghalen

 

19 juni 2021